В полза на клиента

В полза на клиента

Нашите авторски произведения са изцяло сътворени от истински растения и поради тази им специфика искаме да ви предложим няколко съвета, които да ви помогнат в ежедневната им употреба, които да са в полза на клиента.

Препоръчваме ви да ги пазите от:

– удряне с тежък предмет. Няма нужда да проверявате дали под ценните метали има истински растения – уверяваме ви, че има.
– изпускане. То може да доведе до счупване на дървените елементи, стъклото (ако има такова) и метализираните растения.
– мокрене с топла или студена. Водата променя цветът на цветните метали (злато, сребро и мед) и остват бели петна от варовика по бижутата.
– влага. Тя може да създаде корозия.
– непосредствено поставяне под климатици, защото дъбът, дори обработен, е жива материя и от пресъхване се свива. А стъклените елементи може да се счупят.

Цялата серия “Енергия  в бижу” е препоръчително да се пази от:

– изпускане
– къпане с тях
– натискане
– обработване с препарати

Как да си почистим растенията в стъклениците от прах?

Позлатената пъпка от роза, позлатеното клонче от роза, позлатената орхидея, позлатени житни класове, позлатената лавандула и позлатената момина сълза препоръчваме да почистите със сешоар и със студена струя въздух ги продухвате. Ако е необходимо някъде може внимателно да забършете с кърпа.

Как да си почистим дървените изделия?

Там където позволява със суха кърпа и препарат за дърво, но без да пръскаме растенията.

Как да си почистим функционалните стъклени капаци, които могат да се ползват и за вази?

Могат да се мият с хладка вода и да се забършат веднага със суха кърпа, тъй като не е проблем за кратко да се намокрят дървените компоненти. Бъдете бързи и внимателни.

Как да си почистваме посребрените бижута?

Ако потъмнеят от атмосферноте условия може да използвате малко сода бикарбонат с вода и да потъркате леко с пръсти. След това изплакнете с хладка вода. После веднага се забърсват със суха кърпа и може да се изсушат със сешоар със студен въздух на местата, където не е достъпно с кърпа.

Как да си почистваме позлатените бижута?

Ако потъмнеят от атмосферноте условия може да използвате малко обезмаслител с вода и да потъркате леко с пръсти. След това изплакнете с хладка вода. После веднага се забърсват със суха кърпа и може да се подсушат със сешоар със студен въздух на местата, където не е достъпно с кърпа.